Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά (30 λεπτά μαρινάρισμα)
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
4 χοιρινά κότσια
250γρ. δαμάσκηνα ξερά
250γρ. βερίκοκα ξερά
8 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με γεύση σύκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τα κότσια σε ένα μεγάλο μπολ τα αλατοπιπερώνετε και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού με γεύση σύκο.
Αφήνετε τα κότσια για μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Κόβετε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε από ένα κότσι στο καθένα. Μοιράζετε τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα και ισομοιράζετε τη μαρινάδα.
Κλείνετε καλά τα αλουμινόχαρτα και τα τοποθετείτε σε γάστρα.
Ψήνετε το φαγητό για 2 ώρες χωρίς να το ανοίξετε.