Scroll Top
Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00-17:00

Επικοινωνία

Αποστολές & Επιστροφές

Εξυπηρέτηση Πελατών

Καραμελωμένο κοτόπουλο με ελιές και δαμάσκηνα

Related Post

ΥΛΙΚΑ:

8 ολόκληρα μπούτια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής

130gr. πράσινες ελιές

300gr. δαμάσκηνα απύρηνα, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 φύλλα δάφνης

1/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού κόκκινο ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

θαλασσινό αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη

μισό φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

1 μικρό ματσάκι κόλιαντρο ή μαϊντανό

1/3 του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ, καβουρντισμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινήστε αυτή τη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ.

1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, τις ελιές, τα δαμάσκηνα, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.

2 Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη ρίγανη. Νοστιμέψτε το με το φρεσκοκομμένο πιπέρι και το αλάτι.

3 Χύστε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο και φροντίστε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας να πάει σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.

4 Σκεπάστε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.

5 Μία ώρα πριν το ψήσιμο βγάλτε το μπολ με το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Ταυτόχρονα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

6 Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε το κοτόπουλο σε μια στρώση. Περιχύστε με τη μαρινάδα, πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και προσθέστε το λευκό κρασί.

7 Ψήστε το φαγητό για 1 με 1 ½ ώρα, αλείφοντας και γυρίζοντας το κοτόπουλο ανά 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρέας.

8 Πασπαλίστε με το κόλιαντρο και το αμύγδαλο και σερβίρετε.

 

Add Comment

You must be logged in to post a comment.
Shopping Cart
Close
Καλάθι
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.